Kennel Perro Fiel drives av Marit og Ståle Mesteig. Vi holder til på Røros i Trøndelag, og har drevet som oppdrettere av Spansk vannhund siden vi fikk vår første perro i 2011. 


I 2021 anskaffet vi en ny rase - Fox Terrier Ruhåret - som vil bli en ny del av vårt oppdrett. Det er en spennende rase som har lav populasjon i Norge, og vårt første eksemplar kommer fra Finland.


Vårt motto som oppdrettere er "Vi er heldige som kan jobbe med disse fantastiske rasene, og få være med å utvikle de"

Vi arbeider for å levere sunne og friske valper til våre valpekjøpere, og finne nye avlsdyr fra egne linjer, samt ved å hente nye fra andre oppdrett.

Alle våre valpekull vokser opp i stua vår, og blir sosialisert og miljøtrent som f.eks. bilkjøring, turer i nye og uvante miljøer, møte med fremmed barn og voksne, og noen trygge hunder fra nærmiljøet. 
Så langt er det avlet frem ni kull med Spansk vannhund med gode helseresultater og gemytt. Vi stiller krav til alle våre valpekjøpere angående helsetester, samt opplæring og trening av hunden.

Da vi i 2011 skulle skaffe ny hund landet vi på Spansk vannhund, men vår fasinasjon av terrieren har aldri sluppet taket i oss, og det resulterte i at vi i 2021 fikk en "Ruhårsfox-tispe" i hus.

Vi har som mål å avle på rasetypiske, fysisk og mentalt sunne og friske hunder, og jobber hele tiden hardt for å finne gode avlsdyr. Vi tester alle våre SVH-avlshunder for HD/AD, øyelysing, samt pålagt gentest. Det er pr dd ingen pålagte tester for "Ruhårsfoxen", men vi er klar over "Van Den Ende Gupta"-syndromet, og vet at hunder som ikke er fri av foreldre skal testes for denne genfeilen. Vi følger med på hvilke utfordringer rasen kan ha. 

Del denne siden

Tidligere har vi hatt Airdaleterrier, og jobbet da mye sammen med kennel Bjørgans eiere Odd og Heidi, som var oppdrettere av Airdaleterrier.

Der fikk vi lære om både utstilling, pelsstell og avl. Og den gryende interessen for eget oppdrett ble vekt. 
Når vi nå har startet med "Ruhårsfox" har vi hatt stor fordel av vår erfaring med Airdaleterrier. Det gjelder både "terriergemyttet", pelsstell og trening. 

Vi går kurs og holder oss oppdatert på utviklingen som skjer i hundeverdenen og rasen vår. Vi har gjennomført Oppdretterskolen del 1 og 2, kynologikurs, deltatt på foredrag og seminarer om adferd, helse osv.
Vårt mål er alltid å jobbe for å bli bedre ved å tilegne oss mer, og nyere kunnskaper om de rasene vi er oppdrettere på, og hundehold generelt.

Våre hunder lever som familiehunder, og får trening, turer og masse kos og trivsel. I tillegg stiller vi avlsdyrene på eksteriørutstillinger, og har oppnådd gode resultater. 

Tessie og Vetle

Mary og barnebarnet vårt Tuva